Klantenservice

Hollandaisesaus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Hollandaisesaus
  • Europees
  • bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 100 gram boter

Voedingswaarden p.p.

Vetten
23g
Eiwitten
2g
Koolhydraten
1g
Kilocalorieën
220

Bereiden

  • Klop de eidooiers met een snufje zout en (witte) peper circa 1 minuut met de mixer.
  • Verwarm het citroensap en de azijn in een steelpan. Verwarm de boter in een andere pan tot deze gesmolten is, maar niet verkleurd.
  • Giet het warme azijnmengsel in een klein straaltje bij de eidooiers en blijf voortdurend kloppen.
  • Giet dan de vloeibare boter in een dun straaltje bij de saus en blijf kloppen tot een mooie, gebonden saus ontstaat.
  • Lekker bij bijvoorbeeld groene asperges.

Variatie

Gebruik versgemalen witte peper in plaats van zwarte peper. Dan krijg je een egaal gekleurde saus zonder zwarte spikkeltjes. Roer er voor een mosterdsaus 1 eetlepel dijonmosterd door.