Klantenservice

Hollandse spitskoolcurry met kalkoen en rijst

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Hollandse spitskoolcurry met kalkoen en rijst
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 4 sinaasappels (geperst)
  • 5 eetlepels blanke rozijnen
  • 2 kippenbouillontabletten (verkruimeld)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 750 gram kalkoenfilets (in blokjes)
  • 1 spitskool (in reepjes)
  • 1 pak basmatirijst
  • 2 eetlepels maizena
  • 500 milliliter yoghurt
  • 2 eetlepels honing
  • 2 winterwortels (in smalle reepjes)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
15g
Eiwitten
43g
Koolhydraten
79g
Kilocalorieën
635

Bereiden

  • Verwarm het sinaasappelsap met de rozijnen en de bouillontabletten en zet dit apart.
  • Meng de kerriepoeder en 4 eetlepels olie door de kalkoenfilet.
  • Leg de koolreepjes in een vergiet. Giet er kokend water over en laat uitlekken.
  • Roerbak de kalkoenfilet in een hete wok in 10 minuten goudbruin.
  • Kook intussen de rijst.
  • Schep de kalkoenfilet uit de pan. Roerbak de koolreepjes ongeveer 5 minuten in het bakvet met de rest van de olie en een klein beetje zout.
  • Meng maïzena, yoghurt, honing en sinaasappelsap met rozijnen.
  • Schep de kalkoenreepjes bij de kool, voeg het yoghurtmengsel toe en stoof zachtjes 10 minuten.
  • Schep het gerecht in een warme schaal.
  • Verdeel de wortelreepjes erover en serveer de rijst erbij.

Variatie

Vervang de rozijnen door blokjes ananas. Laat de kippenbouillontabletten weg, neem in plaats van yoghurt 500 ml kippenbouillon en bind de saus met aangelengde maïzena of allesbinder.

Tips

Lekker met doperwten en worteltjes.