Klantenservice

Hollandse wok met gehaktmuffins

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Hollandse wok met gehaktmuffins
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte ontbijtspekblokjes
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 75 gram belegen kaas (geraspt)
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 1 vleestomaat (in dunne plakken)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 500 gram Hollandse wokgroenten
  • 450 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
51g
Eiwitten
38g
Koolhydraten
31g
Kilocalorieën
750

Benodigheden

  • muffinbakblik (ingevet)

Bereiden

  • Snijd de spekblokjes iets kleiner. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel, spek, kaas, zout en peper. Verdeel het mengsel over de muffinvorm (12 vakjes).
  • Bestrijk het gehakt met tomatenketchup en leg er een plak tomaat op. Bak de muffins 20-25 minuten in het midden van de oven.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de groenten en aardappelschijfjes.
  • Serveer de wokschotel met de gehaktmuffins.

Variatie

Voeg aan de wokschotel 1 pot pastasaus toe en gebruik deze saus ook in plaats van de ketchup.