Klantenservice

IJsdessert met kiwi

Naar receptenoverzicht Afdrukken
IJsdessert met kiwi
  • Europees
  • desserts
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 500 milliliter roomijs
  • 100 gram witte chocolade (grof gehakt)
  • 20 gram pistachenoten (gepeld, grof gehakt)
  • 3 kiwi's
  • 8 muntblaadjes

Voedingswaarden p.p.

Vetten
18g
Eiwitten
5g
Koolhydraten
38g
Kilocalorieën
335

Bereiden

  • Laat het ijs in circa 30 minuten zacht worden in de koelkast.
  • Schep de chocolade en nootjes erdoorheen. Bewaar van beide een beetje om te garneren.
  • Zet het ijs terug in de diepvries en laat het goed hard worden.
  • Schil de kiwi’s rondom en snijd ze in zeer dunne plakjes. Verdeel de plakjes kiwi over 4 borden.
  • Schep 4 mooie bollen van het ijs en leg ze in het midden van de kiwiplakjes.
  • Bestrooi met blaadjes munt en nog wat extra gehakte chocolade en nootjes.

Overige tijden

  • 30 minuten wachttijd
  • 30 minuten vriestijd

Variatie

Vervang de witte chocolade door pure chocolade. Gebruik hazelnoten in plaats van pistachenoten.