Klantenservice

Ikan ritja ritja

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Ikan ritja ritja
  • Indonesisch
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram kabeljauwfilets of 400 gram koolvisfilets
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 rode pepers (in stukjes)
  • 1 theelepel trassi of 1 theelepel sambal badjak
  • 3 teentjes knoflook (gepeld)
  • 0.5 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 kippenbouillontablet

Voedingswaarden p.p.

Vetten
11g
Eiwitten
20g
Koolhydraten
8g
Kilocalorieën
210

Bereiden

  • Dep de vis droog. Verdeel deze in moten en besprenkel ze met citroensap.
  • Strooi er wat zout over.
  • Wrijf 1 eetlepel olie met ui, rode peper, trassi, knoflook en djahé in een vijzel tot een pasta of pureer de ingrediënten in de keukenmachine.
  • Fruit dit mengsel 2 minuten in nog 1 eetlepel olie.
  • Voeg de tomatenpuree, ketjap en het bouillontablet toe en meng er heet water door tot de gewenste sausdikte.
  • Bak de vis 2-3 minuten per kant in de rest van de olie.
  • Leg de vis op een schaal en giet de saus erover.

Tips

Voeg eens 1 eetlepel schenkstroop bij de saus.