Klantenservice

Italiaanse preischotel

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Italiaanse preischotel
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 blikje ansjovisfilet (op olie)
  • 3 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 700 gram preien (gewassen, in ringen)
  • 1 zakje aardappelblokjes (450 g)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 3 sneeën oud witbrood (verkruimeld)
  • 100 gram belegen boerenkaas (geraspt) of 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
10g
Eiwitten
16g
Koolhydraten
44g
Kilocalorieën
355

Benodigheden

  • 1 ovenschaal (ingevet)

Bereiden

  • Verwarm de oven op 200°C. Giet de olie van de ansjovis in de pan en verwarm hem. Fruit hierin de knoflook op lage stand. Voeg de ansjovis, prei, aardappelblokjes, oregano, paprikapoeder en tomaten toe en laat het geheel op middelhoge stand onafgedekt circa 10 minuten pruttelen.
  • Breng het mengsel op smaak met zout en peper maar wees voorzichtig met het zout omdat de ansjovis al erg zout is. Stort het geheel in een ovenschaal en verdeel de broodkruimels en kaas erover. Laat de kaas in de oven in circa 10 minuten gratineren en eet er een frisse salade bij.

Overige tijden

  • 10 minuten oventijd

Variatie

Serveersuggestie: Lekker met een salade.

Tips

Voor een vegetarische versie kan de ansjovis worden weggelaten.