Klantenservice

Kabeljauw met amandeltopping en parmezaanaardappels

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kabeljauw met amandeltopping en parmezaanaardappels
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels boter (gesmolten)
  • 4 kabeljauwfilets (à 150 g)
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 75 gram blanke amandelen (grof gehakt)
  • 3 beschuiten (verkruimeld)
  • 1 bosje platte peterselie (gehakt)
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • Voor de parmezaanaardappels:
  • 4 grote vastkokende aardappels (schoongeboend) of 8 kleine vastkokende aardappels (schoongeboend)
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 3 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
31g
Eiwitten
35g
Koolhydraten
32g
Kilocalorieën
555

Benodigheden

  • ovenschaal (ingevet)
  • bakplaat (ingevet)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in dunne plakjes, maar niet helemaal door. Vul de inkepingen van de aardappels met de Parmezaanse kaas en leg de aardappels in de ovenschaal.
  • Meng 2 eetlepels van de gesmolten boter met de olijfolie, zout en peper. Giet dit mengsel over de aardappels en bak ze 45-50 minuten in de oven.
  • Dep de kabeljauwfilets droog en bestrooi met zout en peper. Halveer de citroen. Knijp één helft boven de vis uit en snijd de andere helft in plakjes.
  • Meng de amandelen met de beschuit en peterselie.
  • Meng de rest van de gesmolten boter met de mosterd en honing en bestrijk de vis ermee.
  • Verdeel het amandelmengsel over de vis en zet 12-15 minuten op de bakplaat in de oven.
  • Serveer de kabeljauw met de aardappels en garneer met een schijfje citroen. Lekker met worteltjes of broccoli.

Variatie

Neem zalm in plaats van kabeljauw. Of kies eens voor een andere witvis. Vervang Parmezaanse kaas door belegen (boeren)kaas of mosterdkaas.