Klantenservice

Kalfsrollade met pepermosterdsaus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kalfsrollade met pepermosterdsaus
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilogram kalfsrollade
  • 100 gram boter
  • Voor de saus:
  • 2 eetlepels groene peperkorrels (potje)
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 300 milliliter kalfsfond of 300 milliliter kalfsbouillon van tablet
  • 200 milliliter kookroom
  • 2 theelepels mosterd

Voedingswaarden p.p.

Vetten
45g
Eiwitten
58g
Koolhydraten
11g
Kilocalorieën
685

Bereiden

  • Verhit 75 gram van de boter en braad hierin de kalfsrollade rondom goudbruin.
  • Zet de warmtebron hoger, voeg de rest van de boter toe en bestrooi het vlees met peper en zout. Laat de rollade zachtjes gaar braden met het deksel schuin op de pan. Keer de rollade af en toe en bedruip deze. De braadtijd is 50-55 minuten. Laat de rollade vóór het aansnijden 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Maak intussen de saus. Laat de peperkorrels uitlekken. Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat heel even meebakken terwijl je goed blijft roeren. Het mengsel mag niet bruin worden! Giet er in gedeelten de bouillon bij.
  • Breng de saus aan de kook en kook deze enkele minuten door, terwijl je goed blijft roeren. Roer de room erdoor maar laat de saus nu niet meer koken.
  • Meng de groene peperkorrels en de mosterd erdoor. Serveer de kalfsrollade met de pepersaus bij aardappelkroketjes en spinazie of venkel.

Overige tijden

  • 55 minuten braadtijd

Variatie

Vervang de kalfsrollade eens door kalfsfricandeau en voeg een scheutje cognac aan de saus toe.

Wijnadvies

Wijnadvies

Er zijn nogal wat Chardonnays, bijvoorbeeld Italiaanse, Zuid-Franse en Chileense, die de kruidigheid van peper en mosterd goed weerstaan (9-11°C).