Klantenservice

Kalkoen ‘tonnato’

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kalkoen ‘tonnato’
  • Italiaans
  • voorgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kalkoenfilets (aan een stuk)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 milliliter kippenbouillon
  • 5 takjes verse tijm
  • 0.5 bosje verse peterselie
  • Voor de tonijnsaus:
  • 200 gram tonijn op olie (uitgelekt, blik)
  • 3 ansjovisfilets
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eidooier
  • 4 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
16g
Eiwitten
31g
Koolhydraten
1g
Kilocalorieën
275

Bereiden

  • Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper en bak rondom lichtbruin in 2 eetlepels olijfolie.
  • Voeg de bouillon en de kruiden toe en stoof zachtjes 25-30 minuten. Laat de kalkoen in het stoofvocht afkoelen.
  • Haal de kalkoen uit het stoofvocht, dep droog en snijd het vlees in dunne plakken. Bewaar het stoofvocht. Verdeel de plakken kalkoen over 6 borden.
  • Pureer voor de tonijnsaus de tonijn, ansjovis, 1 eetlepel kappertjes, citroensap en eidooier. Giet de resterende 4 eetlepels er in een dun straaltje bij tot de saus bindt. Voeg eventueel een klein scheutje stoofvocht toe als de saus te dik is.
  • Breng op smaak met zout en peper. Giet de tonijnsaus over de kalkoen en bestrooi met de overige kappertjes.

Variatie

Vervang kalkoenfilet door gerookte kipfilet of varkensfricandeau (vleeswaren).

Tips

Liever geen rauwe eidooier? Gebruik dan 2 hardgekookte eidooiers.