Klantenservice

Kalkoenfilet met mango

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kalkoenfilet met mango
  • Aziatisch
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 50 milliliter sojasaus of 50 milliliter ketjap manis
  • 50 milliliter sherry of 50 milliliter witte wijn
  • 25 gram suiker
  • 600 gram kalkoenfilets
  • 2 mango's
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm)
  • 2 eetlepels verse bladselderij (gehakt) of 2 eetlepels verse peterselie (gehakt)
  • 250 gram rijst
  • 200 milliliter gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels wokolie of 2 eetlepels arachideolie
  • olie (om in te frituren)
  • 3 preien (gewassen, in zeer smalle lange reepjes)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
33g
Eiwitten
46g
Koolhydraten
87g
Kilocalorieën
865

Benodigheden

  • keukenpapier

Bereiden

  • Verwarm de sojasaus met de sherry en suiker en laat afkoelen.
  • Verdeel de kalkoen in 4 filets en kerf ze met een scherp mes een beetje in. Bestrijk de kalkoenfilets met het sojamengsel en laat circa 15 minuten intrekken.
  • Snijd 1 mango in blokjes en pureer het vruchtvlees van de andere mango met de helft van het citroensap en -rasp. Meng de mangoblokjes met de rode peper, gember, helft van de bladselderij en de rest van het citroensap en -rasp.
  • Kook de rijst in water waaraan de gezeefde tomaten zijn toegevoegd.
  • Verhit de olie en bak hierin de kalkoenfilets 5-7 minuten per kant.
  • Verhit de frituurolie tot circa 160°C. Frituur hierin de prei goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de kalkoenfilets in plakken en leg ze op de tomatenrijst. Maak op het bord een ‘streep’ met de mangopuree en geef de mangosalsa in een bakje erbij.
  • Garneer met de gefrituurde prei en bestrooi met de rest van de bladselderij.

Variatie

In plaats van kalkoenfilet is kipfilet of varkensfilet ook lekker. Vervang de verse gember door 1 eetlepel gehakte gembersnippers. Neem appelsap in plaats van sherry of witte wijn.