Klantenservice

Kaneelbroodjes met walnoot

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kaneelbroodjes met walnoot
  • Europees
  • brunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 100 gram boter (koud, in stukjes)
  • 150 milliliter melk
  • bloem (om te bestuiven)
  • 3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram walnoten (gepeld, grof gehakt)
  • 1 ei (losgeklopt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
31g
Eiwitten
13g
Koolhydraten
66g
Kilocalorieën
600

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vermeng het bakmeel en kaneel met 70 gram van de boter en een snuf zout tot een grof kruimeldeeg en giet de melk erbij. Kneed dit tot een soepel deeg (in een keukenmachine of met de hand).
  • Rol het deeg tot een dunne lap uit op een met bloem bestoven werkblad. Vermeng de resterende (zacht geworden) boter met de suiker en smeer dit uit over het deeg. Houd 1 eetlepel achter.
  • Verdeel de helft van de gehakte walnoten over een derde van de deeglap en vouw het resterende deeg eroverheen. Bestrijk dit met de resterende suikerboter en verdeel de rest van de walnoten erover. Vouw nu het laatste stuk deeg terug over de walnoten.
  • Snijd de rol in 4 of 8 gelijke stukjes en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de stukjes rondom met het losgeklopte ei en bak ze in 20 à 30 minuten mooi bruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm.
  • Lekker met chocolademelk of koffie.

Variatie

Vervang de walnoten door amandelen of hazelnoten.