Klantenservice

Kaneelvlinders

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kaneelvlinders
  • Europees
  • nagerecht

Ingrediënten

  • 75 gram suiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 5 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg (ontdooid)
  • bloem (om te bestuiven)
  • 50 gram boter (gesmolten)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
5g
Eiwitten
1g
Koolhydraten
7g
Kilocalorieën
75

Benodigheden

  • bakplaat met bakpapier
  • deegroller

Bereiden

  • Meng de suiker met de kaneel. Leg de deegplakjes op elkaar op een met bloem bestoven werkblad en rol ze uit tot een lap van 20 bij 20 centimeter.
  • Bestrijk het deeg met boter en bestrooi met de kaneelsuiker. Rol het deeg vanaf 2 zijkanten naar het midden toe op, zodat er 2 deegrollen naast elkaar liggen.
  • Snijd het opgerolde deeg in circa 20 plakjes van 1 cm dik.
  • Leg deze kaneelvlinders op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin.

Overige tijden

  • 15 minuten oventijd

Variatie

Maak ook eens amandelvlinders: bestrijk het deeg met honing en bestrooi met geschaafde amandelen en suiker.