Klantenservice

Karbonade met salie en mosterd

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Karbonade met salie en mosterd
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 haaskarbonades
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels verse salie (fijngehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
19g
Eiwitten
35g
Koolhydraten
1g
Kilocalorieën
315

Bereiden

  • Wrijf de karbonades in met een mengsel van olijfolie, mosterd, zout, peper en salie. Laat dit minimaal 15 minuten intrekken.
  • Rooster het vlees 3-4 minuten per kant op een hete barbecue.

Variatie

Kies voor 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes, 2 eetlepels sherry en 1 eetlepel ketjap manis.

Tips

Bestrijk de karbonades eens met 2 eetlepels honing gemengd met 2 theelepels gedroogde dragon, 1 eetlepel wittewijnazijn, 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel sinaasappelrasp.

Wijnadvies

Wijnadvies

Al heeft een barbecue vaak vele gezichten, toch is er sprake van één ultiem bijpassende rode wijn: Shiraz. Dat wordt dus genieten met Monastier, Yellow Tail of biologische Eco Balance. Toch behoefte aan wat meer frissigheid? Dan is ook rosé een prima keuze. Om in shiraz-sferen te blijven: Sensas of de biologische Eco Balance.