Klantenservice

Kardemombosbessencake

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kardemombosbessencake
  • Hollands
  • nagerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 1 sinaasappel (schoongeboend, schil geraspt)
  • 2 eieren
  • 2 theelepels kardemom
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 125 gram bloem
  • 100 gram boter (gesmolten)
  • 100 gram bosbessen (vers) of 100 gram bosbessen (diepvries)
  • 20 gram geschaafde amandelen

Voedingswaarden p.p.

Vetten
26g
Eiwitten
8g
Koolhydraten
75g
Kilocalorieën
570

Benodigheden

  • taartvorm (20 cm ø)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de suiker in een kom en voeg de sinaasappelrasp toe. Klop de eieren er een voor een doorheen, tot ze volledig zijn opgenomen.
  • Meng de kardemom, vanille-essence en het zout erdoor. Spatel dan de bloem erdoor en daarna de gesmolten boter en de bosbessen.
  • Doe het beslag in de ingevette taartvorm en maak de bovenkant glad. Verdeel de amandelen over de bovenkant en zet de cake 45 minuten in de het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is.
  • Haal de cake uit de oven en laat 5 minuten afkoelen in de vorm.

Variatie

Vervang bosbessen door blauwe bessen of gemengde bosvruchten. Neem in plaats van vanille-essence 1 zakje vanillesuiker en in plaats van bloem zelfrijzend bakmeel. Kardemom kan worden vervangen door 1 theelepel kaneelpoeder en 1 theelepel gemalen nootmuskaat.