Klantenservice

Kark b’tamar wa jowz

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kark b’tamar wa jowz
  • Aziatisch
  • desserts
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram boter
  • 150 gram dadels (zeer fijngesneden, ontpit)
  • 150 gram walnoten (fijngehakt)
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • mespunt kaneelpoeder
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

Voedingswaarden p.p.

Vetten
77g
Eiwitten
13g
Koolhydraten
125g
Kilocalorieën
1255

Benodigheden

  • koekjessteker

Bereiden

  • Laat de boter smelten, maar niet verkleuren.
  • Meng de dadels, walnoten, suiker, kaneel en het bakmeel in een kom. Roer de gesmolten boter erdoor en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Vorm met vochtige handen kleine balletjes van het deeg en druk ze eventueel in een gedecoreerde koekjesvorm.
  • Bak de koekjes in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat afkoelen op een rooster en serveer met thee of koffie. Bewaar de koekjes eventueel in een koektrommel.

Overige tijden

  • 20 minuten oventijd
Wijnadvies

Wijnadvies

Besluit lekker zoet met Coeur de Muscat of Gonzalez Cream Sherry.