Klantenservice

Katenvinken met puntpaprika en rode peper

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Katenvinken met puntpaprika en rode peper
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 rode puntpaprika (in miniblokjes, zonder zaadjes)
  • 1 rode paprika (in miniblokjes, zonder zaadjes)
  • 2 sjalotjes (gesnipperd) of 1 kleine ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 150 gram katenspek
  • 50 gram boter of 3 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
43g
Eiwitten
32g
Koolhydraten
7g
Kilocalorieën
540

Bereiden

  • Meng het rundergehakt met zout, peper, de paprika, sjalotjes, knoflook, rode peper, ei en paneermeel. Vorm hier met vochtige handen stevige rolletjes van.
  • Wikkel er royaal, eerst in de lengte en dan in de breedte, katenspek omheen.
  • Verhit de boter en bak hierin de katenvinken rondom goudbruin.
  • Voeg een scheutje water toe en gaar circa 15 minuten.
  • Lekker met gekookte aardappels en spruitjes.

Variatie

Vervang katenspek door bacon of ontbijtspek.