Klantenservice

Kattentongen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kattentongen
  • Europees
  • desserts

Ingrediënten

  • 150 gram zachte boter
  • 150 gram poedersuiker
  • 3 eiwitten
  • 150 gram bloem (gezeefd)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 150 gram pure chocolade

Voedingswaarden p.p.

Vetten
7g
Eiwitten
2g
Koolhydraten
14g
Kilocalorieën
125

Benodigheden

  • spuitzak
  • bakplaat met bakpapier

Bereiden

  • Verhit de oven voor op 200°C. Klop de boter met de poedersuiker in circa 2 minuten romig met een mixer.
  • Voeg de eiwitten toe en klop 1 minuut tot ze goed zijn opgenomen. Voeg de bloem, vanillesuiker en een snufje zout toe en klop alles nog circa 1 minuut tot een luchtig beslag.
  • Vul de spuitzak met een gladde spuitmond met het beslag en spuit gelijkmatige repen van 1 bij 6 centimeter op de bakplaat, met een tussenruimte van 5 centimeter.
  • Bak de kattentongen in het midden van de oven in 6-7 minuten gaar met een lichtbruin randje. Laat afkoelen.
  • Smelt intussen de chocolade au bain-marie of 2 minuten in de magnetron op 800 watt. Doop een uiteinde van de kattentongen in de chocolade en laat afkoelen.

Overige tijden

  • 7 minuten oventijd

Variatie

Deze koekjes zijn ook heerlijk bij (ijs)desserts.