Klantenservice

Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels
  • Hollands
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel arachideolie of 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gehakt)
  • 1 verse gember (geraspt, ca. 3 cm)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 800 milliliter visbouillon
  • 2 lente-/bosuitjes
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • Voor de zeezoutstengels:
  • 1 eetlepel bloem (om te bestuiven)
  • 2 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei (geklutst)
  • grof zeezout

Voedingswaarden p.p.

Vetten
11g
Eiwitten
14g
Koolhydraten
13g
Kilocalorieën
205

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes, de knoflook, de gember en het kerriepoeder.
  • Giet de bouillon erbij en laat zachtjes 10 minuten tegen de kook aan trekken.
  • Rol voor de zeezoutstengels de deeglapjes op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ze 1,5 keer zo lang zijn. Prik het deeg hier en daar in met een vork.
  • Snijd de plakken in 2 cm brede repen en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk de repen met ei en bestrooi ze met zeezout. Bak de deegrepen circa 10 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  • Voeg de bosui toe aan de soep. Verdeel de garnalen over borden of kommen. Giet de hete bouillon erop en serveer de zeezoutstengels erbij.

Variatie

Vervang bosui eens door gehakte verse kervel. Neem in plaats van Hollandse garnalen reepjes gerookte forel.