Klantenservice

Kerst wentelteefjes

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kerst wentelteefjes
  • Hollands
  • ontbijt
  • 4 personen

Ingrediënten

  • ca. 16 sneeën brood (zonder korst, naar keuze)
  • 3 eieren
  • 150 milliliter melk
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • poedersuiker (naar smaak)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
9g
Eiwitten
11g
Koolhydraten
42g
Kilocalorieën
305

Benodigheden

  • stervormige steker

Bereiden

  • Steek het brood uit in de gewenste vorm. Klop de eieren met de melk en kaneelpoeder los in een wijde schaal.
  • Verwarm een grote koekenpan met antiaanbaklaag en verwarm de oven op 75°C om de wentelteefjes straks warm te houden.
  • Bestrijk de pan steeds met een kwastje met vloeibaar bakproduct.
  • Doop de broodvormpjes om en om in het eierbeslag en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  • Leg ze op een schaal en houd warm in de oven tot de laatste broodvormpjes gebakken zijn.
  • Bestrooi de wentelteefsterren voor het serveren met poedersuiker.

Variatie

Je kunt met het brood variëren. Kies wit, maïs, rozijnen of suikerbrood.