Klantenservice

Khoubiz djaaj mishwi

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Khoubiz djaaj mishwi
  • Aziatisch
  • klein gerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui (geraspt)
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 kruidnagels
  • mespunt kaneelpoeder
  • mespunt nootmuskaat
  • mespunt gemberpoeder (djahé)
  • 0.5 citroen (sap)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram kipfilets (in kleine blokjes)
  • 4 tortillawraps

Voedingswaarden p.p.

Vetten
9g
Eiwitten
22g
Koolhydraten
24g
Kilocalorieën
270

Benodigheden

  • 8 satéprikkers

Voorbereiding

Roer de ui met de knoflook, specerijen, citroensap en olijfolie door elkaar en schep de kipblokjes erdoor. Laat afgedekt 1-2 uur marineren in de koelkast en schep tussendoor een paar keer om. Week de satéprikkers of houten spiesen in water.

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 220ºC. Rijg de kip aan de spiesjes en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met (grof) zout en bak de kipspiesjes hoog in de oven in circa 15 minuten aan beide kanten gaar.
  • Verwarm de tortilla’s in een koekenpan en snijd ze in parten. Serveer de spiesjes met het platbrood.

Overige tijden

  • 120 minuten marineertijd