Klantenservice

Kip gestoofd in witte wijn met sinaasappel en selderij

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kip gestoofd in witte wijn met sinaasappel en selderij
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 500 gram kipfilets (in brede repen)
  • 1 eetlepel olijfolie of 1 eetlepel arachideolie
  • 50 gram boter
  • 4 sjalotjes (gesnipperd)
  • 400 milliliter witte wijn
  • 200 gram kastanjechampignons (in vieren, eventueel)
  • 1 mespunt kerriepoeder
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels bladselderij (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
28g
Eiwitten
33g
Koolhydraten
7g
Kilocalorieën
470

Bereiden

  • Boen de sinaasappel schoon. Snijd sliertjes van de schil en pers de vrucht.
  • Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie en de helft van de boter en bak hierin de kipfilet goudbruin.
  • Bak de sjalotjes even mee. Giet de wijn erbij en stoof zachtjes 15 minuten.
  • Verwarm de rest van de boter en bak hierin de champignons met kerriepoeder. Voeg het sinaasappelsap toe.
  • Meng crème fraîche, eidooier en wat stoofvocht van de kip. Roer dit mengsel zonder te koken door het stoofvocht tot een lichtgebonden saus.
  • Schep de champignons en selderij erdoor. Garneer met de sliertjes sinaasappel.

Variatie

Voeg eens 1 eetlepel sinaasappelmarmelade bij de saus. Vervang bladselderij door 1 eetlepel gehakte verse tijm.

Tips

Lekker met rijst en sperziebonen, tuinbonen of broccoli.

Wijnadvies

Wijnadvies

Kip houdt best van Chardonnay: Monastier, Danie de Wet, Casa de Campo, Yellow Tail of biologische Gamma.