Klantenservice

Kip piripiri met rijst en sperziebonen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kip piripiri met rijst en sperziebonen
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels honing of 2 eetlepels suiker
  • 5 eetlepels arachideolie of 5 eetlepels olijfolie
  • 4 theelepels tabasco
  • 4 kipkarbonades of 8 drumsticks
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g) of 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 1 citroen (sap)
  • 250 gram rijst
  • 500 gram sperziebonen (puntjes afgehaald)
  • evt. 1 rode ui (in reepjes, om te garneren)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
26g
Eiwitten
38g
Koolhydraten
71g
Kilocalorieën
690

Bereiden

  • Meng de knoflook met de honing, 2 eetlepels olie en tabasco. Bestrijk de kip ermee.
  • Verhit de rest van de olie en bak hierin de kip rondom lichtbruin.
  • Voeg de tomaten met sap en het citroensap toe en stoof zachtjes circa 25 minuten.
  • Kook intussen de rijst en de sperziebonen. Serveer de kip erbij. Garneer eventueel met rode ui.

Variatie

Vervang de tabasco door 2 fijngehakte rode pepers zonder zaadjes.

Tips

Schep eens 2 eetlepels sojasaus, gemengd met 0.5 theelepel sambal oelek, door de sperziebonen.