Klantenservice

Kip van de wijnmaker

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kip van de wijnmaker
  • Frans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook (gepeld)
  • 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • 250 milliliter pinot blanc
  • 100 gram groene olijven (zonder pit)
  • 10 blaadjes basilicum

Voedingswaarden p.p.

Vetten
35g
Eiwitten
28g
Koolhydraten
3g
Kilocalorieën
470

Bereiden

  • Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olijfolie in een hapjespan.
  • Plet de teentjes knoflook met de zijkant van een mes en bak ze enkele minuten in de olijfolie. Schep de knoflookteentjes uit de pan.
  • Braad de kip in de olijfolie tot hij goudbruin is en schep hem uit de pan.
  • Voeg het lichte deel van de bosui toe en bak 1 minuut. Blus af met de wijn.
  • Leg de kip in het wijnmengsel en stoof met deksel 35 minuten.
  • Voeg de olijven en het loof van de bosui toe. Maal er eventueel nog wat peper over. Bestrooi het gerecht met blaadjes basilicum.

Variatie

Neem prei in plaats van lente-/bosuitjes. Vervang kippenbouten door drumsticks of kipkarbonades.

Tips

Lekker met ciabatta of focaccia, gekookte aardappelen en tuinbonen.

Wijnadvies

Wijnadvies

Het recept laat niets aan duidelijkheid te wensen over: Arthur Metz Pinot Blanc.