Klantenservice

Kipfiletrolletje gevuld met ansjovis, citroen en peterselieboter

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kipfiletrolletje gevuld met ansjovis, citroen en peterselieboter
  • Mediterraan
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 enkele kipfilets
  • 4 ansjovisfilets (op olie)
  • 0.5 citroen (schoongeboend, uitgeperst, schil geraspt)
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 gram zachte boter
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 milliliter droge witte wijn of 100 milliliter sherry

Voedingswaarden p.p.

Vetten
28g
Eiwitten
25g
Koolhydraten
3g
Kilocalorieën
370

Benodigheden

  • keukengaren

Bereiden

  • Snijd het dikste gedeelte van de kipfilet horizontaal in en klap het open zodat de gehele kipfilet even dik is.
  • Trek het losse stukje (het haasje) er vanaf en maal dit fijn in de keukenmachine met de ansjovis en citroenrasp en -sap, en een beetje zout en peper.
  • Verdeel deze vulling over de kipfilets en rol ze voorzichtig op. Zet de rolletjes vast met een stukje touw.
  • Bestrooi ze met zout en peper en bestuif ze met bloem.
  • Meng de boter met de peterselie en knoflook in de keukenmachine tot een mooi groen mengsel en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt in de koelkast opstijven.
  • Verwarm de olie in een braadpan en bak de kiprolletjes rondom bruin en blus af met de wijn.
  • Laat de wijn op middelhoge stand inkoken en de kiprolletjes rondom gaar braden.
  • Neem de rolletjes uit de pan en snijd ze in dikke plakken. Serveer ze met een dot koude peterselieboter en giet er een lepeltje warme jus overheen.

Variatie

Vervang de kipfilet door ongepaneerde varkensschnitzel.

Wijnadvies

Wijnadvies

Dit gerecht gaat lekker aan de rol met een droge rosé zoals Monastier, Montalto of Eco Balance bio.