Klantenservice

Kipkarbonade met olijven

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kipkarbonade met olijven
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kipkarbonades
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gehakt)
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 100 gram zwarte olijven (gehalveerd, zonder pit) of 100 gram groene olijven (gehalveerd, zonder pit)
  • 250 gram pasta of 250 gram rijst
  • 500 gram broccoli (in roosjes)
  • 2 eetlepels verse peterselie (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
40g
Eiwitten
41g
Koolhydraten
53g
Kilocalorieën
750

Bereiden

  • Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper. Bak de kip rondom goudbruin in de olijfolie. Schep de karbonades uit de pan.
  • Fruit de ui en de knoflook in het braadvet, voeg de tomaten met sap en de olijven toe en verwarm.
  • Leg de kipkarbonades erbij en stoof zachtjes 25 minuten.
  • Kook intussen de pasta of rijst en de broccoli. .
  • Bestrooi de kip met de peterselie en serveer met de pasta of rijst en de broccoli

Variatie

Neem in plaats van kipkarbonades eens ribkarbonades. Vervang peterselie door 1 eetlepel gehakte verse salie of basilicum.