Klantenservice

Kipkebab met abrikoos en mango

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kipkebab met abrikoos en mango
  • Mediterraan
  • hoofdgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 24 gedroogde abrikozen
  • 750 gram kipfilets (in blokjes van ca. 3 cm)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 mango
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 200 milliliter magere yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
9g
Eiwitten
48g
Koolhydraten
35g
Kilocalorieën
425

Benodigheden

  • 12 satéprikkers
  • aluminiumfolie

Bereiden

  • Wel de abrikozen in lauwwarm water. Leg de satéstokjes in water zodat ze niet kunnen verbranden tijdens het bakken van de kipspiesjes.
  • Bestrooi de kipfiletblokjes met peper en kerriepoeder. Rijg de kipblokjes en abrikozen afwisselend aan de stokjes.
  • Schil de mango, verwijder de pit en pureer de vrucht. Roer het sinaasappelsap, de yoghurt en de honing erdoor en zet het sausje apart.
  • Verwarm de helft van de olie in een koekenpan of gebruik een grillpan (bestrijk dan de spietjes met de olie) en bak hierin de spiesjes 12 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn. Keer ze regelmatig om. Voeg nog een beetje olie toe als de pan te droog wordt. Houd de spiesjes die klaar zijn warm op een bord, afgedekt met aluminiumfolie.
  • Serveer de spietjes met de saus er apart bij. Lekker met stokbrood of rijst.

Variatie

Vervang de mango in het sausje door 2 perziken of nectarines. Neem in plaats van kipfilet het vlees van een kippendij.