Klantenservice

Kipkluifjes Mexicana

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kipkluifjes Mexicana
  • Mexicaans
  • hapje
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 kilogram drumsticks
  • 3 eetlepels arachideolie of 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 milliliter chilisaus
  • 1 theelepel worcestershiresaus of 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel tabasco
  • 1 theelepel paprikapoeder

Voedingswaarden p.p.

Vetten
14g
Eiwitten
24g
Koolhydraten
22g
Kilocalorieën
310

Benodigheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Meng bloem, cayennepeper en 1 theelepel zout in een plastic zak. Voeg de drumsticks toe. Schud zodat de kip bedekt is met het bloemmengsel.
  • Leg de drumsticks naast elkaar op een bakplaat en sprenkel er 2 eetlepels van de olie over. Bak ze in 40 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Keer ze halverwege een keer om.
  • Verwarm intussen de rest van de olie met chilisaus, worcestershiresaus, tabasco en paprikapoeder. Giet de warme saus voor het serveren over de drumsticks.
  • Lekker met bleekselderijstengels en wortelsticks.

Overige tijden

  • 40 minuten oventijd

Variatie

In plaats van drumsticks kun je ook kippenvleugels gebruiken. Bak ze 25-30 minuten in de oven.