Klantenservice

Kippenbouten met sinaasappel-champignonsaus, rijst en bonen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kippenbouten met sinaasappel-champignonsaus, rijst en bonen
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten of 8 drumsticks
  • 0.5 theelepel kerriepoeder
  • 4 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • 2 sinaasappels
  • 3 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 250 gram champignons
  • 300 gram mandarijnen (blikje, op sap)
  • 300 gram snelkookrijst
  • 400 gram sperziebonen

Voedingswaarden p.p.

Vetten
29g
Eiwitten
38g
Koolhydraten
85g
Kilocalorieën
765

Bereiden

  • Bestrooi de kippenbouten met kerriepoeder, peper en zout. Verhit het bakproduct in een braadpan en bak hierin de kip rondom goudbruin.
  • Boen de sinaasappels schoon en rasp ½ eetlepel van de schil.
  • Pers de sinaasappels en voeg het sinaasappelsap met de marmelade en de kaneel bij de kip. Leg het deksel op de pan. Stoof 30 minuten.
  • Borstel of veeg de champignons schoon en halveer ze of verdeel ze in plakjes.
  • Giet de mandarijntjes af en voeg eventueel nog wat sap bij de kippenbouten.
  • Voeg de champignons, de mandarijntjes en de sinaasappelrasp bij de kippenbouten. Stoof nog 10 minuten met het deksel op de pan en kook intussen de rijst en sperziebonen voor bij dit gerecht.

Variatie

Vervang sinaasappelmarmelade door abrikozenjam. Neem in plaats van sperziebonen doperwten.