Klantenservice

Kippensoep met kaascrostini's

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kippensoep met kaascrostini's
  • Hollands
  • voorgerecht
  • 16 personen

Ingrediënten

  • 8 kippenbouten of 10 kipkarbonades
  • 6 uien (gehalveerd, gepeld)
  • 1 bosje bladselderij (grof gehakt)
  • 4 winterwortels (geschrapt, in stukken)
  • 2 struiken bleekselderij
  • 16 peperkorrels
  • 7 liter water
  • 500 gram volkoren spaghetti
  • 500 gram broccoli (in kleine roosjes)
  • 400 gram mais (uitgelekt, blik)
  • 1 groene paprika (in reepjes, zonder zaadjes)
  • 1 gele paprika (in reepjes, zonder zaadjes)
  • 1 rode paprika (in reepjes, zonder zaadjes)
  • 1 bosje bladpeterselie (gehakt)
  • 2 eetlepels verse tijm (alleen de blaadjes)
  • Voor de kaascrostini's:
  • 2 grote stokbroden (in schuine sneetjes)
  • 1 fles tomatenketchup of 1 fles currysaus
  • 500 gram belegen kaas (in plakken)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
14g
Eiwitten
25g
Koolhydraten
46g
Kilocalorieën
425

Benodigheden

  • vergiet of zeef
  • schone theedoek

Bereiden

  • Doe de kip met de uien, de bladselderij, de winterwortel, 5 stengels in stukken gesneden bleekselderij, de peperkorrels, zout en water in een grote soeppan.
  • Breng aan de kook en schep met een schuimspaan het schuim eraf. Laat de soep met deksel schuin op de pan 1 uur zachtjes koken.
  • Schuim het oppervlak van de soep zonodig nog eens af. Haal na 35-40 minuten de kip uit de pan (controleer de gaarheid van de kip door erin te prikken; de sappen die eruit komen, moeten helder zijn).
  • Bedek een vergiet of zeef met een vochtige linnen keukendoek en zet dit op een andere grote pan.
  • Giet de bouillon voorzichtig door de doek en gooi de bouillongroenten die achterblijven weg.
  • Verwijder het vel en de botjes van de kip en snijd het kipvlees in stukjes (dit kan allemaal een dag van tevoren; bewaar het kippenvlees in de koelkast).
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rest van de bleekselderij in stukjes.
  • Breng de gezeefde bouillon aan de kook. Breek de spaghetti boven de soep in stukjes van circa 5 cm en voeg de broccoli, de maïs, de paprika en de bleekselderij toe. Kook zachtjes 10 minuten.
  • Leg de stokbroodplakken op de bakplaat en rooster ze 10 minuten.
  • Voeg de kipstukjes, peterselie en tijm bij de soep. Bestrijk het stokbrood met ketchup of currysaus en verdeel de kaas erover.
  • Zet de crostini's circa 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer de soep met de kaascrostini's.

Variatie

Vervang maïs eens door grote witte bonen. Neem in plaats van spaghetti schelpjespasta, macaroni of tortellini gevuld met spinazie.