Klantenservice

Kippensoep met prei en bacon

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kippensoep met prei en bacon
  • Hollands
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 340 milliliter kippenbouillon (pot)
  • 300 gram preien (in ringen)
  • 125 gram bacon (in plakjes)
  • 3 eetlepels verse peterselie (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
6g
Eiwitten
10g
Koolhydraten
3g
Kilocalorieën
110

Bereiden

  • Bereid de kippenbouillon volgens de aanwijzing. Verwarm de kippenbouillon met de prei en kook zachtjes 5 minuten.
  • Rooster intussen de plakjes bacon in een droge hete koekenpan krokant of doe dit in de magnetron op 400 Watt 2 minuten.
  • Verkruimel de bacon en strooi deze met de peterselie vlak voor het serveren over de soep. Lekker met roggebrood.

Variatie

Neem in plaats van prei bleekselderij en vervang peterselie door bladselderij.