Klantenservice

Kippenstoof met appel en pruim

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kippenstoof met appel en pruim
  • Mediterraan
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten of 4 kipkarbonades
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 uien (grof gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 4 appels (geschild, in partjes)
  • 200 gram zwarte pruimen zonder pit
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen

Voedingswaarden p.p.

Vetten
37g
Eiwitten
30g
Koolhydraten
43g
Kilocalorieën
650

Bereiden

  • Bestrooi de kip met zout en versgemalen peper en bak de bouten rondom bruin in de olijfolie.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak deze even mee.
  • Voeg de kaneel, gember en bouillontabletten toe en giet er net zoveel water bij dat de kip half onderstaat. Stoof zachtjes circa 25 minuten met het deksel op de pan.
  • Schep de appels en pruimen erbij, giet er eventueel nog een beetje water bij en stoof nog circa 15 minuten.
  • Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin. Strooi ze voor het serveren over het gerecht.
  • Lekker met rijst of couscous en sperziebonen of doperwten.

Variatie

In plaats van amandelen kun je ook gewelde rozijnen toevoegen