Klantenservice

Kippenstoof met kaneel en komijn

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kippenstoof met kaneel en komijn
  • Marokkaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kipkarbonades (gehalveerd)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien (in partjes)
  • 2 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 400 milliliter kippenbouillon (van tablet)
  • 1 klein kaneelstokje
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 100 gram gedroogde pruimen zonder pit
  • 2 eetlepels platte peterselie (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
20g
Eiwitten
15g
Koolhydraten
16g
Kilocalorieën
315

Bereiden

  • Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper en bak ze lichtbruin in de olijfolie.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak deze even mee.
  • Giet de bouillon erbij en voeg het kaneelstokje, de honing, de koriander, de komijn en de pruimen toe.
  • Stoof zachtjes 20 minuten. Verwijder het kaneelstokje. Bestrooi het gerecht met de peterselie.

Variatie

Vervang kipkarbonades door kipfilet of drumsticks. Neem in plaats van een kaneelstokje ½ theelepel kaneelpoeder of koekkruiden.

Tips

Lekker met rijst of couscous.