Klantenservice

Kiprollade met cranberry-tijmsaus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kiprollade met cranberry-tijmsaus
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kiprollade (ca. 600 g)
  • 4 eetlepels olijfolie of 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 750 gram aardappels (geschild)
  • 500 gram spruitjes (schoongemaakt)
  • 50 milliliter bessenjenever of 50 milliliter appelsap
  • 75 gram suiker
  • 400 gram cranberry's
  • 0.5 eetlepel verse tijm of 0.5 theelepel gedroogde tijm
  • 25 gram boter
  • nootmuskaat (naar smaak)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
24g
Eiwitten
35g
Koolhydraten
60g
Kilocalorieën
620

Benodigheden

  • braadslede of ovenvaste braadpan
  • aluminiumfolie

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de rollade met zout en peper. Meng olijfolie en knoflook en bestrijk de rollade ermee.
  • Bak de rollade rondom bruin in een ovenvaste braadpan of braadslee.
  • Zet de kiprollade, afgedekt met aluminiumfolie, 30 minuten in het midden van de oven. Verwijder de folie en bak nog 10 minuten.
  • Kook intussen de aardappelen en de spruitjes.
  • Breng bessenjenever of appelsap en 50 ml water met de suiker aan de kook. Voeg de cranberry's en de tijm toe en kook zachtjes tot de bessen knappen. Roer goed door en houd de saus warm.
  • Haal de rollade uit de oven en laat deze afgedekt 10 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de cranberrysaus, de aardappelen en de spruitjes met een klontje boter, peper en nootmuskaat.

Variatie

Vervang kiprollade door varkensrollade en bestrijk deze voor het braden licht met mosterd.