Klantenservice

Kipsandwich met aardbei en basilicummayonaise

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kipsandwich met aardbei en basilicummayonaise
  • Hollands
  • lunch
  • 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram verse aardbeien
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
  • 4 sneeën grof bruinbrood of 2 harde bruine broodjes
  • 150 gram gerookte kipfilets (vleeswaren)
  • 1 rode ui (in ringen)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
33g
Eiwitten
20g
Koolhydraten
38g
Kilocalorieën
540

Bereiden

  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Besprenkel de aardbeien met de balsamicoazijn of maal er peper over.
  • Meng de mayonaise met de basilicum, zout en peper.
  • Bestrijk het brood met basilicummayonaise. Verdeel de kipfilet en aardbeien over twee sneetjes brood, leg de uienringen erop en bedek met de andere twee sneetjes.
  • Steek de sandwich eventueel vast met een prikker.

Variatie

Vervang de basilicum door 1 eetlepel pesto. Bestrijk het brood met roomkaas in plaats van mayonaise.