Klantenservice

Kipsaté met ananas

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kipsaté met ananas
  • Aziatisch
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilets (in blokjes)
  • 125 milliliter zoete chilisaus
  • 227 gram ananasstukjes (uitgelekt, blik)
  • 2 eetlepels arachideolie of 2 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • 300 milliliter satésaus kant-en-klaar (pot)
  • 4 eetlepels pinda’s (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
26g
Eiwitten
39g
Koolhydraten
43g
Kilocalorieën
565

Benodigheden

  • 12 satéprikkers

Bereiden

  • Week de satéstokjes in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen.
  • Meng de kipfilet met de chilisaus en laat even intrekken. Rijg de kipblokjes om en om met de ananas aan de satéstokjes.
  • Verhit de olie en rooster hierin de satétjes 3-4 minuten per kant. Keer regelmatig om.
  • Verwarm intussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de kipsaté met de satésaus en bestrooi met gehakte pinda’s.

Variatie

De satésaus is ook lekker bij geroosterde groentespiesjes met partjes rode ui, stukjes gele paprika, cherry-/kerstomaatjes en blokjes courgette.