Klantenservice

Kipschnitzel met mosterdrisotto

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kipschnitzel met mosterdrisotto
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 25 gram boter
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 400 gram risottorijst
  • 1 liter kippenbouillon (heet) of 1 liter vleesbouillon (heet)
  • 4 kipschnitzels
  • 3 eetlepels mosterd
  • 100 gram oude kaas (geraspt)
  • 2 eetlepels verse peterselie (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
33g
Eiwitten
46g
Koolhydraten
96g
Kilocalorieën
875

Bereiden

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie en de boter en fruit hierin de ui. Voeg de rijst toe en bak deze mee met de korrels glanzen.
  • Voeg 1 soeplepel bouillon toe en roer deze door de rijst. Als de bouillon door de rijst is opgenomen voeg je een nieuwe lepel bouillon toe. Herhaal dit in circa 20 minuten tot de rijst gaar en romig is.
  • Bak intussen in 3 eetlepels olijfolie de kipschnitzels in circa 15 minuten rondom bruin en gaar.
  • Roer de rest van de olijfolie, de mosterd en 2 eetlepels kaas door de risotto en laat het met de deksel op de pan circa 3 minuten staan.
  • Bestrooi de risotto met de rest van de kaas en de perselie. Serveer met de kipschnitzels.
  • Lekker met diepvriesgroenten.

Variatie

In plaats van kipschnitzels smaken gehaktschnitzels ook lekker bij de risotto.