Klantenservice

Kipschnitzels met tuinkruiden

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kipschnitzels met tuinkruiden
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 enkele kipfilets
  • 5 eetlepels kruidenpaneermeel (pakje)
  • 0.5 eetlepel verse tijm (gehakt) of 0.5 eetlepel verse rozemarijn (gehakt)
  • 1 ei (geklutst)
  • 2 eetlepels olijfolie of 2 eetlepels arachideolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
8g
Eiwitten
21g
Koolhydraten
9g
Kilocalorieën
195

Bereiden

  • Snijd 2 kipfilets in 1 cm dikke plakjes.
  • Roer de tijm of rozemarijn door het paneermeel.
  • Haal de kipplakjes eerst door het geklutst ei en daarna door kruidenpaneer.
  • Bak de schnitzels aan tafel in een beetje van de olie goudbruin.

Variatie

Ook lekker, en oosters, is de kipfilet met gemalen kokos en gehakte pinda's te paneren.