Klantenservice

Klassieke uiensoep

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Klassieke uiensoep
  • Frans
  • lunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 50 gram boter of 50 gram vloeibaar bakproduct
  • 4 grote uien (in ringen)
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 liter vleesbouillon
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • 4 sneeën stokbroden of 4 sneeën wit brood
  • 100 gram belegen kaas (geraspt) of 100 gram gruyère (geraspt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
19g
Eiwitten
8g
Koolhydraten
15g
Kilocalorieën
270

Benodigheden

  • 4 ovenvaste soepkommen

Bereiden

  • Verhit de boter en fruit hierin de uienringen, bestrooid met de bloem en basterdsuiker, lichtbruin.
  • Giet de bouillon erbij. Steek de kruidnagels in het laurierblaadje en voeg toe. Laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken.
  • Rooster intussen de sneetjes brood. Verwarm de ovengrill.
  • Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagels en schep de soep in de kommen. Snijd de sneetjes brood eventueel iets kleiner. Leg het brood op de soep en verdeel de kaas erover.
  • Zet de soep onder de grill tot de kaas smelt en begint te kleuren.

Variatie

Vervang 200 ml van de vleesbouillon door witte wijn. Voeg in plaats van basterdsuiker 1 eetlepel honing of ketjap manis toe.

Tips

  • Besmeer het geroosterde brood met mosterd en verdeel de kaas erover.
  • Gebruik groentebouillon voor een vegetarische soep.