Klantenservice

Köfte met yoghurt-muntsaus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Köfte met yoghurt-muntsaus
  • Mediterraan
  • lunch
  • 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram rundergehakt
  • 1 kleine ui (gesnipperd) of 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 50 gram witbroodkruim
  • 0.5 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 0.5 theelepel kaneelpoeder
  • mespunt cayennepeper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Voor de yoghurt-muntsaus:
  • 200 milliliter volle yoghurt
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel verse munt (fijngehakt) of 1 eetlepel diepvriesmunt (fijngehakt)
  • mespunt paprikapoeder

Voedingswaarden p.p.

Vetten
34g
Eiwitten
30g
Koolhydraten
19g
Kilocalorieën
505

Bereiden

  • Meng het gehakt met de ui, knoflook, witbroodkruim en de specerijen. Vorm er frikadellen van circa 6 cm lang en 3 cm dik van. Meng de ingrediënten voor de saus.
  • Verhit de olijfolie en bak de köfte in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
  • Serveer de köfte met de saus, een groene salade of tomaten-komkommersalade en Turks brood.

Variatie

Serveer er een warme tomatensaus bij van 1 blik tomaten op sap (400 gram), 2 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels citroensap, 1 gesnipperde ui en gemalen zwarte peper.

Wijnadvies

Wijnadvies

De kruidige runder köfte vraagt om een volle rode wijn, de yoghurt-muntsaus om een frisse witte. Kies voor een gulden middenweg: een volle maar frisse Zuid-Afrikaanse rosé van de pinotage druif.