Klantenservice

Kool met geroosterd spek en blauwe kaas

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kool met geroosterd spek en blauwe kaas
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels arachideolie of 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 600 gram savooiekolen (in brede repen) of 600 gram groene kolen (in brede repen)
  • 100 milliliter rundvleesbouillon
  • 250 gram ontbijtspek
  • 150 gram blauwe kazen (verkruimeld)
  • 125 gram pitloze rode druiven

Voedingswaarden p.p.

Vetten
27g
Eiwitten
13g
Koolhydraten
7g
Kilocalorieën
330

Bereiden

  • Verhit de olie en roerbak hierin de koolrepen. Voeg zout, peper en bouillon toe en stoof zachtjes 10 minuten.
  • Rooster de plakjes ontbijtspek krokant in een droge hete koekenpan.
  • Schep de kaas en druiven door de kool. Serveer de koolschotel met het ontbijtspek erop. Lekker met gekookte of gebakken krieltjes.

Variatie

Combineer savooiekool eens met spitskool. Neem in plaats van blauwe kaas zachte geitenkaas.

Wijnadvies

Wijnadvies

Een aanrader met rood van de shirazdruif. Denk aan de Spaanse Columbus, aan biologische Eco Balance uit Chili of Monastier uit het Franse zuiden.