Klantenservice

Krieltjessalade met slavinken

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Krieltjessalade met slavinken
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gram krieltjes met schil
  • 100 gram mager gerookt spek (in blokjes)
  • 2 slavinken
  • mespunt paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • 1 appel (geschild, in blokjes)
  • 2 augurken (in blokjes)
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 bakje tuinkers

Voedingswaarden p.p.

Vetten
67g
Eiwitten
29g
Koolhydraten
52g
Kilocalorieën
940

Bereiden

  • Kook de krieltjes met schil circa 15 minuten en giet ze af.
  • Bak de spekblokjes in een droge hete koekenpan krokant. Schep ze uit de pan en meng ze door de krieltjes.
  • Bestrooi de slavinken met zout, peper en paprikapoeder en bak ze in vloeibaar bakproduct in circa 12 minuten rondom goudbruin en gaar.
  • Meng de appel en augurk door de krieltjes. Roer de mayonaise, yoghurt en mosterd door elkaar en schep deze dressing door het krieltjesmengsel.
  • Garneer de salade met wat tuinkers en serveer de slavinken erbij.

Variatie

Vervang spekdoor hamblokjes. Garneer met gehakte lente-/bosui in plaats van tuinkers.