Klantenservice

Kristalpudding met rode wijn en bosvruchten

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kristalpudding met rode wijn en bosvruchten
  • Hollands
  • nagerecht
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 1 mandarijn
  • 750 milliliter rode wijn (fles)
  • 1 vanillestokje (opengesneden)
  • 1 kaneelstokje
  • 10 blaadjes witte gelatine (20 gram)
  • 100 gram suiker
  • 450 gram diepvriesbosvruchten (ontdooid)
  • 5 blaadjes munt

Voedingswaarden p.p.

Eiwitten
4g
Koolhydraten
26g
Kilocalorieën
210

Benodigheden

  • puddingvorm (totale inhoud ca. 1 l)

Bereiden

  • Boen de mandarijn schoon en snijd deze doormidden. Verwarm de wijn met het vanillestokje, het kaneelstokje en de mandarijn zonder te koken. Laat 10 minuten trekken.
  • Week de gelatine in ruim koud water. Los de suiker op in de warme wijn. Schep de vanille, de kaneel en de mandarijn uit de wijn.
  • Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de iets afgekoelde wijn. Zet het pannetje met wijn in een bak met ijswater en roer tot de wijn gelei begint te worden.
  • Schep 400 gram bosvruchten er voorzichtig door en giet het mengsel in de vorm. Laat de pudding in de koelkast minimaal 3 uur opstijven.
  • Trek de pudding zonder dat deze scheurt voorzichtig iets los van de zijkant.
  • Leg een schaal op de vorm en stort de pudding. Garneer met de rest van de bosvruchten en blaadjes munt.

Overige tijden

  • 180 minuten opstijven

Variatie

Maak de pudding met witte wijn en vervang bosvruchten door witte pitloze druiven.

Tips

Lekker met blanke vla waaraan vanillemerg uit het stokje is toegevoegd.