Klantenservice

Krokant roomijstaartje met kokos en warme espressosaus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Krokant roomijstaartje met kokos en warme espressosaus
  • Europees
  • nagerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 50 gram suiker
  • 300 milliliter slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 50 gram schuimkransjes (verkruimeld)
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • 200 milliliter espressokoffie (heet)
  • 200 gram pure chocolade (gehakt)
  • 50 gram boter
  • 4 takjes rode bessen

Voedingswaarden p.p.

Vetten
58g
Eiwitten
9g
Koolhydraten
54g
Kilocalorieën
785

Benodigheden

  • springvorm (20 cm ø)
  • vershoudfolie

Bereiden

  • Klop de eiwitten met een snufje zout tot zachte pieken. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit stijf is.
  • Klopt de slagroom met de vanillesuiker dik lobbig. Spatel er luchtig de koekjes, kokos en eiwitten door.
  • Schep het mengsel in de springvorm. Dek af met vershoudfolie en bevries de taart 3-4 uur tot het mengsel stijf is.
  • Verwarm de koffie met de chocolade en boter tot een glanzende saus. Bestrooi het taartje met kokos en garneer met de rode bessen.
  • Snijd het taartje met een warm mes in punten en serveer met de espressosaus.

Overige tijden

  • 240 minuten vriestijd

Variatie

Maak deze taart eens van stracciatella ijs en voeg daar koekjes aan toe.