Klantenservice

Krokante kipfingers met nectarinesalsa

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Krokante kipfingers met nectarinesalsa
  • Mexicaans
  • lunch

Ingrediënten

  • frituurolie
  • 500 gram kipfilets (in lange repen)
  • 6 eetlepels bloem
  • 1 mespunt kerriepoeder
  • 2 eieren (geklutst)
  • 150 gram pinda’s (fijngehakt)
  • 125 gram fijn broodkruim
  • Voor de nectarinesalsa:
  • 3 nectarines (geschild, in kleine blokjes)
  • 1 kleine rode ui (fijngesnipperd)
  • 1 theelepel tabasco
  • 2 eetlepels verse koriander (gehakt)
  • 2 eetlepels citroensap

Voedingswaarden p.p.

Vetten
45g
Eiwitten
49g
Koolhydraten
44g
Kilocalorieën
790

Bereiden

  • Verhit de olie tot 180°C. Strooi de bloem in een diep bord. Haal de kiprepen door de bloem.
  • Meng de kerriepoeder door de eieren en giet dit mengsel in een diep bord. Haal de bebloemde kiprepen erdoor.
  • Meng de pinda's met het broodkruim. Haal de kip erdoor. Druk de buitenste laag goed aan en zet de kip 15 minuten in de koelkast.
  • Meng intussen de ingrediënten voor de salsa.
  • Frituur enkele kiprepen tegelijk in circa 3 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat ze goed uitlekken en afkoelen in een vergiet bekleed met keukenpapier. Serveer ze koud met de salsa.

Variatie

Vervang pinda’s door hazel­noten of cashewnoten. Neem in plaats van nectarine mango of perzik.

Tips

Serveer de kipfingers in een puntzakje van bakpapier.