Klantenservice

Krokante knolselderij

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Krokante knolselderij
  • Hollands
  • bijgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 1 grote knolselderij (gehalveerd, geschild, in dunne plakken, geschaafd)
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 100 gram bloem
  • 100 milliliter zonnebloemolie
  • Test test voor de dressing:
  • 50 gram verse bladselderij
  • 50 gram belegen kaas (geraspt)
  • 25 gram walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 125 milliliter zonnebloemolie of 125 milliliter arachideolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
40g
Eiwitten
7g
Koolhydraten
19g
Kilocalorieën
480

Bereiden

  • Pureer de ingrediënten van de dressing, behalve de olie. Giet de olie er in een straaltje bij terwijl u goed klopt.
  • Besprenkel de selderijplakken met citroensap. Meng het zout door de bloem.
  • Verhit de olie in een wok of koekenpan.
  • Haal de selderijplakken door de bloem en bak ze in 2 minuten per kant bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer ze besprenkeld met de dressing.

Variatie

Vervang knolselderij door koolrabi. Neem in plaats van bladselderij in de dressing platte peterselie.

Tips

Lekker bij de varkenshaas en de kabeljauw.