Klantenservice

Krokante kokosmousse

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Krokante kokosmousse
  • Hollands
  • nagerecht
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 8 amandel(schuim)koekjes of 8 bokkenpootjes
  • 4 blaadjes gelatine
  • 150 milliliter kokosmelk
  • 2 eetlepels gembersiroop of 2 eetlepels honing
  • 200 milliliter volle yoghurt
  • 1 eiwit
  • 125 milliliter slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 0.25 theelepel kaneelpoeder
  • 6 takjes aalbessen

Voedingswaarden p.p.

Vetten
18g
Eiwitten
6g
Koolhydraten
25g
Kilocalorieën
290

Bereiden

  • Verkruimel de koekjes boven 6 glazen of bakjes.
  • Week de gelatine in koud water. Verwarm de kokosmelk zonder te koken.
  • Knijp de gelatine uit en los deze op in de kokosmelk. Laat iets afkoelen en roer de gembersiroop en yoghurt erdoor.
  • Klop het eiwit stijf. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker, spatel deze door het eiwit en daarna door het yoghurtmengsel.
  • Schep het in de glazen en zet het afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast (of een dag van tevoren).
  • Garneer het gerecht met een vleugje kaneelpoeder en een takje aalbessen.

Overige tijden

  • 20 minuten opstijven

Variatie

Maak een syllabub (een mengsel van zuivel en alcohol): klop 300 milliliter slagroom met vanillesuiker en 4 eetlepels bessenlikeur stijf. Giet dit over het koekkruim in de glazen. Garneer eventueel met aalbessen.