Klantenservice

Krokante koolvis met wortelsalade

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Krokante koolvis met wortelsalade
  • Mediterraan
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram diepvrieskoolvisfilets (ontdooid)
  • 3 sneeën witbrood (zonder korst)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels verse peterselie (gehakt)
  • 2 eetlepels mosterd
  • Voor de salade:
  • 500 gram wortels (in smalle reepjes) of 500 gram wortels (grof geraspt)
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sinaasappelsap

Voedingswaarden p.p.

Vetten
9g
Eiwitten
20g
Koolhydraten
28g
Kilocalorieën
285

Benodigheden

  • bakplaat met bakpapier of bakplaat (ingevet)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de visfilets met zout en peper.
  • Rooster de sneetjes brood. Maal ze samen met de teentjes knoflook tot kruim en meng de peterselie erdoor.
  • Meng de ingrediënten voor de wortelsalade.
  • Bestrijk de visfilets met mosterd en wentel ze door het brood-peterseliemengsel.
  • Leg de koolvis naast elkaar op de bakplaat, zet deze in het midden van de oven en bak de vis gaar in 10-12 minuten.
  • Serveer de vis met de wortelsalade.

Variatie

Vervang mosterd door 1 geklutst ei. Neem in plaats van koolvis tilapiafilet.

Tips

Lekker met gebakken aardappelen.