Klantenservice

Krokante pangasius met Thaise groente

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Krokante pangasius met Thaise groente
  • Thais
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels wokolie of 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 gram wortels (geschrapt, in smalle repen) of 300 gram winterwortels (geschrapt)
  • 1 courgette (in smalle repen)
  • 300 gram rettich (geschrapt, in smalle repen)
  • 1 eetlepel currypasta
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 milliliter kokosmelk (pakje) of 100 milliliter kokosmelk (blikje)
  • 4 pangasiusfilets
  • frituurolie
  • 150 gram bloem (gezeefd)
  • 1 eidooier
  • 500 milliliter bier
  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels bladselderij (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
30g
Eiwitten
34g
Koolhydraten
42g
Kilocalorieën
620

Bereiden

  • Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de groenten met currypasta 5 minuten.
  • Voeg het citroensap, de kokosmelk en zout en peper toe en warm goed door. Houd de groentewok warm.
  • Halveer de pangasiusfilets in de lengte. Verhit de frituurolie tot 180°C.
  • Maak een beslag van de bloem, de eidooier, het bier en zout. Laat dit even rusten.
  • Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Spatel ze voorzichtig door het beslag.
  • Bestrooi de visfilets met zout en peper en haal ze door het beslag. Frituur de pangasius goudbruin in de hete olie.
  • Laat goed uitlekken op keukenpapier. Verdeel de groenten over 4 warme borden en leg de visfilets erop. Bestrooi het gerecht met de selderij.

Variatie

In plaats van pangasius is tilapia ook heel geschikt. Vervang currypasta eens door 1/2 eetlepel kerriepoeder. Vervang rettich door koolrabi.

Wijnadvies

Wijnadvies

Krokante Nava Real Rueda erbij en genieten maar!