Klantenservice

Krokante wortelsnack

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Krokante wortelsnack
  • Hollands
  • hapje
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote winterwortels (geschrapt)
  • 1 eetlepel verse tijm (gehakt) of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 3 teentjes knoflook (gehakt)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 16 plakjes ontbijtspek

Voedingswaarden p.p.

Vetten
19g
Eiwitten
7g
Koolhydraten
5g
Kilocalorieën
220

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 170°C. Halveer de winterwortel tweemaal in de lengte tot 8 repen.
  • Blancheer deze, giet ze af en dep ze droog. Bestrooi ze met zout, peper, de tijm en de knoflook en giet er de olijfolie over.
  • Schep de wortelrepen om en laat even intrekken. Omwikkel elk stuk wortel met 2 plakjes katenspek.
  • Rooster ze op de bakplaat totdat het spek knapperig en de wortel zacht is.

Variatie

Vervang katenspek door pancetta of ontbijtspek.

Tips

Serveer eens een schaaltje schenkstroop bij deze hapjes.