Klantenservice

Kwark-crème brûlée met mandarijn en rozijnen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kwark-crème brûlée met mandarijn en rozijnen
  • Frans
  • nagerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 75 gram blanke rozijnen
  • 3 eetlepels rum of 3 eetlepels sinaasappellikeur
  • 312 gram mandarijntjes (uitgelekt, blik, op sap)
  • 450 gram milde kwark of 450 gram franse magere kwark
  • 7 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

Voedingswaarden p.p.

Vetten
1g
Eiwitten
13g
Koolhydraten
44g
Kilocalorieën
255

Benodigheden

  • 4 ovenvaste bakjes

Bereiden

  • Wel de rozijnen in de rum of likeur. Meng ze door de mandarijntjes en schep het vruchtenmengsel in de schaaltjes.
  • Verhit de ovengrill. Verdeel de kwark over de vruchten en strijk deze glad.
  • Strooi de basterdsuiker erover zodat de kwark helemaal bedekt is met een suikerlaagje.
  • Schuif de schaaltjes dicht onder de grill en laat de suiker in 2-3 minuten karameliseren. Blijf erbij en kijk of de suiker niet te donker wordt.

Variatie

Gebruik verse mandarijn of sinaasappel, zorg er wel voor dat de witte schilletjes goed verwijderd zijn. Vervang kwark door Griekse yoghurt.